Wednesday, September 23, 2009

Stěhování blogu

Protože mám amaterismu na Blogger.com definitivně dost, rozhodl jsem se, že další příspěvky a komentáře budu publikovat na Zlom ropy - Peak Oil.

21 Comments:

Blogger Tribun said...

Nemám sice představu, v čem by měl ten amatérismus spočívat, ale to je jedno. Stěhování schvaluji, hlavně že je konečně k dispozici RSS. A bude se to lépe číst, i když je to je jen otázka šalony. Ale ta bílá na černé byla vyčerpávajíc.

9:34 pm, September 23, 2009  
Blogger Unknown said...

Nepřijde mi jako dobrý nápad přesouvat blog. Když už, ať alespoň z nové adresy vede odkaz na archiv na tomto blogu. Jsou zde cenné informace, které si nezaslouží zapadnout do internetového propadliště...

10:48 pm, September 23, 2009  
Blogger Unknown said...

Tak odkaz jsem našel, ale přesunul bych ho do chlívečku "archiv", ať je to na první pohled přehledné. Díky

10:57 pm, September 23, 2009  
Blogger parabellum said...

Pro vsechny zucastnene:

http://www.outsidermedia.cz/Sporinek-loupeznik-1.aspx

cituji prvni odstavec:

Nemám nic proti snaze o snížení deficitu státního rozpočtu, naopak, celkem mi toto úsilí konvenuje. Co mi již konvenuje méně, je způsob, jak má být tohoto snížení dosaženo: bude se šetřit na těch nejpotřebnějších a nejbezbrannějších, na důchodcích, nemocných a rodinách s dětmi, bude se brát tam, kde je málo, aby se nemusel sáhnout tam, kde je mnoho.

konec citace

A takhle to vypada na serverech, kam nas predrahy konscripter Lhar Tribun, pise naprosto vylhane clanky.
Vsimnete si prosim, jak Lhar Tribun, prekrucuje fakta, a demonizuje situaci, zejmena jak nasim “chudackum duchodcum” je UBLIZOVANO – ublizovano pravdepodobne tak, ze v deflacnim prostredi, klesajici ekonomice a kolabujicich verejnych financich jim NEBUDE PRIDANO. Pac jak jiste vime, tak se snizenim duchodu se nepocita.

V prve rade bychom se meli vyporadat s gerontokracii.

12:10 am, September 25, 2009  
Blogger Tribun said...

Díky za reklamu, Parabellume. Netušil jsem, že mám tak báječné a věrné fanoušky. A teď, drahý fanóšu, co jsem vylhal, co jsem překroutil? Pokud náklady rostou a důchody stagnují, potom důchodci (ach ta logika) na situaci doplácejí. Pokud už má být ze státního rozpočtu někdo podporován, tak důchodci, kteří si to zaslouží za svoji minulou odvedenou práci a rodiny s dětmi, v kterých je budoucnost národa (klišé, ale pravdivé), nikoliv bankéři a magnáti. Simple clever.

Je asi marné po vás žádat satisfakci za ty urážky na moji adresu, vím, že slušní lidé jako vy se neomlouvají, ale pomlouvají, neustupují, ale útočí. Tak na zteč a nezapomeňte si ten svůj kvér, abyste měl z čeho ty darmožrouty nepotřebný, neužitečný a panovačný z čeho střílet. A hlavně si vezměte dostatek munice, protože ti všiví důchodci jsou děsně odolní a odmítají chcípat.

Myslím, že spíše než s gerontokracií (to asi myslel Dalíka, Kalouska a Paroubka, nebo že by Schwarzenberga?) bychom se měli vypořádat s fašismem a jinými zahnědlostmi.

1:34 pm, September 25, 2009  
Blogger parabellum said...

Tribune

Vy lzete uz svou podstatou.

kopiruji:

Pokud náklady rostou a důchody stagnují, potom důchodci (ach ta logika) na situaci doplácejí.
konec citace.

Za prve, naklady nerostou, ale klesaji, pac je deflace a klesaji ceny. A za druhe, duchodci jsou jedinou vekovou kategorii, ktere neklesaji prijmy. Je tedy evidentni, ve vasi argumentaci neni ani zrnko pravdy.


S dovolenim, v CR zadni bankeri a magnati nejsou z rozpoctu podporovani, ale naopak do rozpoctu odvadeji penize. Takze treti lez.

Statni rozpocet by mel predevsim slouzit k tomu, aby zabezpecil sluzby, ktere si rodiny nemohou zabezpecit samy. Tedy predevsim vymahatelnost prava, bezpecnost, obrana statu, infrastruktura, vzdelani, zakladni vyzkum. To, co uvadite, je az sekundarni funkce.

Nechapu, za co bych se Vam mel omlouvat. Vy jste sprosty lhar a demagog, a ja jsem s dovolenim nazval osobu pravym jmenem. To je vec, kterou byste si mel na mne cenit. Nemam proc ustupovat, protoze proste mam pravdu.

Ctvrtou lzi je Vase tvrzeni, ze celkova situace duchodcu se zhorsuje, pricemz rozhodujici ukazatel kvality zivota techto, a sice delka doziti se postupne zvysuje, coz je zcela v zakladnim rozporu.

Jinak k tomu poslednimu bezezbytku souhlas. Asi se zajiste shodneme, ze se musime vyporadat s gerontofasismem a podobnymi zahnedlostmi.

2:05 pm, September 25, 2009  
Blogger Tribun said...

Klap... a nic. Do téhle pasti mne nechytíte, Parabellumene. Trolly nekrmím, s trotly se nebavím. I když jednu kontrolní otázku bych si možná dovolit mohl: Co deregulace nájemného, zdravotnické poplatky (čili pokuty neboli institucionalizovaná korupce), zvyšování DPH?

2:08 pm, September 25, 2009  
Blogger parabellum said...

Tribun

Tribune v bytu s regulovanymi najmy je 750 000, z celkoveho mnozstvi bytovych jednotek v CR, kterych je skoro 4 miliony. Presto, ze cast z techto tvori rekreacni objekty se regulace, nebo spise deregulace tyka pouze mensinove casti populace, a ne vsichni z techto jsou duchodci. Tudiz je jasne, ze deregulace najmu nepostihuje selektivne duchodce, ale vsechny regulovane najemniky. Z meho subjektivniho nazoru regulaci pokladam za nemravnou, a to nikoli ve vztahu k vlastnikum (ale obcas i k temto), ale hlavne ve vztahu k tem, kteri v regulovanem byte nebydli. Zdravotnicke poplatky jiz funguji, tudiz se nejedna o novy vydaj, a tyto byly zohledneny v predchozich valorizacich. Zvysovani DPH o jedno procento nebude mit vliv na rust cen, protoze deflace bude zcela jiste vyssi, nez 1 procento.

4:52 pm, September 25, 2009  
Blogger 029neo said...

... bude se šetřit na těch
nejpotřebnějších a nejbezbrannějších ...

to je blabol jak vystrizeny z oranzoveho letaku, s prominutim.. :-)

az tady budou sedet v Praze panove z IMF a budou klast podminky, za kterych pujci penize...to bude moci Jirik mlatit do stolu a urazet jak chce, Bohousek bude moci delat smutny ochichka o 106 a Pavlik Kovačiku treba zpivat internacionalu ... :-)

nic jim to nepomuze a tem milionum ovcanu, kteri jim uverili, to stejne...:-))

5:45 pm, September 25, 2009  
Blogger Thon Taddeo said...

To sokex: Blábol to možná je, ale tvůj příspěvek si s ním nezadá. Pozice IMF a dalších podobných globálních parazitů bude chřadnout stejně rychle jako ekonomika USA.
Že nebyla zavedena progresivní daň je neomluvitelné. Všude kolem slyším rychle rostoucí nasranost nad politiky a je úplně jedno z které partaje.
Takovéto ODSácké kecy jsou ubohost. ODS udělala stejné dluhy jako předtím ČSSD, jako předtím ODS. Tenhle balíček je jen úlitbou věřitelům a budoucí kolaps státních financí neoddálí pravděpodobně ani o měsíc.
Reálný kapitalismus se rozpadá a počkejme na roky 2011-2012, kdy to vypadá na definitivní rozklížení globálních i lokálních financí, pokud to nebude dřív.
To že poté dojde na komunistické vlády je dost možné.
Z proklamátorů volných trhů (jen pro vyvolené ovšem), nekonečných růstů a dalších fantasmagorií se stane v lepším případě obrazně, v horším doslovně stádo obětních beránků-ne že bych nad nimi plakal. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s tím souhlasit, ale míří to tam zcela a úplně evidentně.

7:55 am, September 26, 2009  
Blogger parabellum said...

TT

Progresivni dan jo, ale ne takovou, aby v 32 procentni sazbe byla vejplata 1250 Euro, kdyz 900 Euro je prumerna mzda A take by se mely zavest civilizovane odvody zamestnavatelu, a ne ty soucasne, vyssi nez tretinove - tomu by se mela upravit spotreba socialniho statu.
Progresivni a rovna dan je v podstate v pripade CR totez, protoze tady jsou ve srovnani s tolik opevovanou zapadni Evropou chudi vsichni. Jestli nekdo chce socialni stat, tak k tomu vede cesta pres kapitalistickej stat, a pokud chces ovci ostrihat, tak ji napred musis nechat narust. Tim ze buses strihat vylysanou ovci zadnej vynos k prerozdelení neziskas.

11:53 am, September 26, 2009  
Blogger parabellum said...

TT

To s tim, kdo delal dluhy doufam nemyslis vazne. Kdyz Klaus v roce 1997 predaval vladu Tosovskemu, bylo zadluzeni CR nekde na urovni 160 miliard. Sosani to dostali na uroven tusim pres 800 miliard v roce 2006, a pote schvalili takovej balicek zakonu, ktery ty vydaje nasledujici vlady v 80 procentech urcoval. Vsechny vlady po roce 2006 mely omezeny manevrovaci prostor, pac nemely podporu snemovny, a chte nechte musely pracovat s temi zakonem stanovenymi vydaji, urcenymi zakony schvalene pred rokem 2007.
A prosim neargumentovat sanaci bank, pac jenom Transgas prinesl do rozpoctu 130 miliard a Telefonica 82 miliard, a k tomu spoustu dalsich drobjech za mestske zdroje tepla a rozvody, za vodarenskou infrastrukturu apod.

12:00 pm, September 26, 2009  
Blogger Tribun said...

A co vnitřní dluh z privatize a dluhy poschovávané po různých agenturách s vlastním rozpočtem v bankách, odkud je pak ČSSD vytáhla na světlo, čímž si sice čestně a idealisticky, ale zato neprakticky nakálela do vlastního hnízda, takže teď může kde kdo tvrdit, že ty dluhy nadělala ona, když z větší části šlo jen o přiznané dluhy někoho jiného?

8:10 pm, September 26, 2009  
Blogger parabellum said...

Tribune

Takoveho nic nebylo, to jste si vycucal z prstu, pac jste neuvedl ani zdroj, ani jste to blize nekvantifikoval, ani jste neuvedl jediny priklad.

Zkuste si napsat axiom cislo 1.

Tribun nic jineho, nez lhat neumi.

BTW: Kdyz si vzpomenu, kolik se za CSSD privatizovalo bytu, a povazim, v te dobe mohla byt prumerna cena okolo 500 tis (ne v Praze, tam byl panelak za 1,3 mil) a uvedomim si, ze techto bytu byly statisice, ale odprodavaly se tak za ctvrtinu ceny, tak mi vychazi, ze okolo 100 miliard musely byt vynosy z privatizace tech bytu, ale ztraty s timto zpusobene byly minimalne troj, ale spise ctyrnasobne - a to jsem hodne pri zemi Tribune.

Mimochodem, prodejem Transgasu byla zpusobena nevycislitelna ztrata, pac timto krokem CSSD ohrozila primarni energetickou bezpecnost CR, takze skody, ktere timto krokem zpusobila jsou oproti tem 130 miliardam, ktere za to inkasovala nejmene desetkrat vyssi. Na kolik sio cenite zivot sveho ditete? Za kolik byste jej prodal na maso? Ze to nejde vycislit? Spravne. Stejne tak nelze vycislit bezpecnost. Telecom vem cert.

9:45 pm, September 26, 2009  
Blogger parabellum said...

Tribun

Nechces navstivit ten novej blog?
Stan to tam slusne schytal, a nejmin ode mne. Vsouk jeste hure. Neni von nahodou ucitelskej? Takovihle si mysli, ze muzou dat odkaz, a naplacat okolo toho kdejakou blbinu, ktera se jim hodi do kramu, a blbe deticky to odkejvou - a vono neeeeee.

9:52 pm, September 26, 2009  
Blogger Tribun said...

Snad ani ne. Prát se neumím a nechci a popovídat si, to bych asi moc nepopovídal. Nikdy jsem si neměl co říct s lidmi, kteří jdou s každým suvréně na tykačku a jsou chytřejší než rádio. Přečel jsem Thonův "disidentský" článek (samozřejmě, nejsem blbec, na link kliknout umím), se kterým víceméně souhlasím, ale že bych musel sbírat slávu v každém lokálu, co jich ve městě otevřou, tak to ne.

10:15 pm, September 26, 2009  
Blogger parabellum said...

Tribun
Aha, takze to smis akorat Ty ze???? A navic sebe oznacvovat jako pana a toho s kym nesouhlasis jako psa - podivny rezim.

10:15 am, September 29, 2009  
Blogger Unknown said...

Parabellum: Někdo, kdo sám používá pseudoargumenty, by neměl hovořit o lhářích a demagozích. Za první doporučuju definici deflace: http://cs.wikipedia.org/wiki/Deflace
Za druhé stránky ČSÚ: http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/mira_inflace
Žádné deflace u nás nenastala, loni byla inflace ještě hodně slušná 6,3% a letos to vypadá na někde mezi 1-2% z celý rok! Agresívní vytupování ti asi občas zatemňuje mozek.

11:40 pm, September 29, 2009  
Blogger Unknown said...

Parabellum:

"Kdyz si vzpomenu, kolik se za CSSD privatizovalo bytu" ... přestaňte už sakra s tou ideologií, zrovna u nás ve velkém městě za podobně "výhodných" podmínek privatizovala byty jen ODS. Navíc privatizace bytů byla záležitost městských zastupitelstev, kde vládla většinou ODS. Ona je snad vláda nutila prodávat to pod cenou?

11:46 pm, September 29, 2009  
Blogger parabellum said...

Radek

LZETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dejte sem odkaz na katastr nemovitosti, ktery bude dokazovat, ze vlastnikem nejake velke casti nemovitosti je Obcanska demokraticka strana. Za ODS se toho moc privatizovat nemohlo, pac legislativa pro toto vznikla az v roce 1994 - §72, a prvni odprodeje zacaly tak v roce 1995,
a odprodavat zacaly OBCE.
CSU je jiz pres jednu dekadu Totalne neverohodna instituce, a pokud probleska sprava, ze do CNB vice penez od bank pritekna, nez tato pujcuje = stahovani penez z obehu = deflace.

Je uplne jedno ty demagogickej rudej blbecku kdo byl v zastupitelstvu, ale za ci vlady pritekaly do obecnich rozpoctu penize, pac o to mene potom dostaly ze statnich rozpoctu.

4:39 pm, October 01, 2009  
Blogger sahrenity said...

Skvělá zpráva. Co teď se všemi těmi věcmi koronaviry? Vsadím se, že nebude snadné cestovat a navštívit váš koncert. Obchoduji na forexu: instaforex review. Není to snadná práce a nejsou šachy zdarma!

8:15 am, March 19, 2020  

Post a Comment

<< Home