Saturday, January 21, 2006

Kuvajtské ropné rezervy dosahují jen poloviny původně uváděné výše

Podle informačního bulletinu Petroleum Intelligence Weekly, jehož zdroj měl možnost nahlédnout do kuvajtských interních záznamů o rezervách, jsou zásoby tohoto člena OPECU, dosud uváděné okolo 99 miliard barelů ropy (téměř 10% globálních rezerv), výrazně nižší.
Uvádí se, že podle údajů obíhajících v Kuwait Oil Co, poněkud proti proudu jdoucí pobočky Kuwait Petroleum Corp, jsou zbývající prokázané a neprokázané ropné rezervy pouze okolo 48 miliard barelů.
PIW také oznámil, že oficiálně zveřejněná kuvajtská data nerozlišují mezi prokázanými, pravděpodobnými a možnými rezervami. Dále dodává, že podle údajů, které měl možnost prozkoumat, je z uváděných 48 miliard barelů prokázaných a neprokázaných rezerv, pouze 24 miliard barelů zcela prokázaných. Z toho 15 miliard zahrnuje Burgan, který jak je uvedeno v jednom z předchozích příspěvků, má vzhledem ke své šedesátileté historii těžby vážné potíže a je podle všeho za zenitem těžby.

Prameny: http://today.reuters.com/business/
newsarticle.aspx?type=tnBusinessNews&storyID=nL20548125&imageid=∩=

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Oficiální kruhy ovšem tuto informaci popřely a reakce trhu byla také zcela minimální. Jak jinak.

9:31 am, January 25, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Autore uzivate mozek? Jak muze ropna burza v kde se teoreticky protoci denne POUZE 200 milinu dolaru tedy respektive ekvivalent v eurech ohrozit dolar? Vice takovych pseudoekonomu ....

11:46 pm, March 26, 2006  

Post a Comment

<< Home